Thursday, May 24, 2012

Umrah dan Anak

Assalamualaikum...

Bukan kite yg pergi umrah...tapi kawan baik kite.. belum ada rezeki kite untuk ke sana.. InsyAllah satu hari nanti..sape yg tak nak ke sana kan...
Seronok tgk kawan baik nak pergi..satu sekolah dgn kite ada la dlm 4,5 org yang pergi umrah cuti sekolah ni..esok mereka dah mula berangkat..
kawan baik dr sek menengah, 1st posting 1 rumah dan bila kite pindah ikut suami dia pun  pindah ikut suami jgk. kebetulan skrg masih mengajar 1 sekolah yg sama.. 
Nama kawan kite ni Roziah bte Yaakub(Uji)..Buat n3 ni sebab teringat kawan kite ni pergi sebab selain niat mendekatkan diri kepada Tuhan dia ada hajat besar lain.. 
iaitu untuk memohon dikurniakan zuriat.. InsyAllah kalau diizinkan maabul doa kita di sana kan?
Uji ni berkahwin sejak Dec 2008.. dah lama kan..macam2 usaha dah buat.. tp belum ada rezeki cahaya mata lagi..

Kalau nak ikutkan ramai lagi kawan2 mengajar yg nak sangat zuriat..
Termasuklah kite sendiri, kwn kite ni cikgu Roziah,cikgu Azilah, cikgu Maslin, cikgu Ritayuliana, cikgu Nik Shajida, cikgu Hussna, cikgu Arny,cikgu Hafsah.. ish sape lagi eh.. ni yg selalu bercerita..yg tak luah isi hati tak tau la plk kan.. Dorang ni semua mmg belom ada zuriat lagi.. bersyukur jgk kite dah ada Opal..
Sabar ye kawan2...kita sama2 usaha lagi..:)

 ... Sedih bila teringatkan kisah bulan Mei ni..kalau tak skrg ni kite mmg tgh tggu hari..due 30 Mei 2012... tapi apakan daya... Rezeki tu Tuhan dah ambik balik bulan Nov lepas..

Bisik2 juga dekat Uji... Doakan aku skali ye Uji..untuk cepat ada baby..:)



14 comments:

  1. ada hikmahnya yg hanya Allah ketahui..
    kak pun after 10 yrs baru dpt 2 Abdul tu..
    beruntunglah untuk mereka yg sabar dgn ujianNya..

    ReplyDelete
  2. tumpang doaa gak...huhu
    takpe2...usaha dan doaa jgn putus..
    selebihnya serah pd Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah... Doa dan usaha berterusan..

      Delete
  3. Doa kakak juga buat mereka. Itulah kita yg mengharap belum lagi dikurniakan bila melihat baby kena buang hati kita memberontak kan...

    Moga ibadah umrah cikgu uji diterima allah hendaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kdg2 x blh tgk berita2 bb kena buang..sedih sgt... Begitu bodoh org yg buat mcm tu..

      Delete
  4. Aminn.. sis tolong aminkan doa Sal.. yang penting teruskan usaha.. jangan putus asa k~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sis... Sedey sbnrnya buat n3 ni..

      Delete
    2. semoga hajatnya dimakbulkan Allah...

      kawan saya menunggu 7 tahun, sekarang dia tgh sarat, masa tau dia preknen mmg dia hepi sgt, maklumlah lama menunggu kan...

      Delete
    3. Wahhhh..itu lg dugaan besar...lama tu

      Delete
  5. semoga doa dan harapan adik termakbul
    buat kawan tuuu .. tahniah semoga selamt pergi dan balik nanti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak ieda... Harapan besar nih..

      Delete
  6. tak apa la. sekurang2nya masih ada seoang penyeri kan? teringat kata2 husben. kalau dah baby tu tak survive, itu dah perjanjian dia dgn Allah. dia tak sanggup hidup kat muka bumi ni la sebab tu dia mintak dimatikan lebih awal. sedih tp harapnya terus sabar ye. dan harapnya ada la rezeki sahabat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak...ada hikmah semua kjdian tu... Kite dah redha skrg...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...