Monday, May 21, 2012

Anak zaman sekarang...

Assalamualaikum....

khusyuk dgn youtube Thomas & Friends
Nak salahkan sape?
Kite buat kerja sekolah di laptop, anak kacau..kite bg dia ni...

Nak salahkan sape?
Kite sibuk blog walking, anak kacau..kite bg dia ni...

Nak salahkan sape?
Kite sibuk kat dapur, anak kacau...kite bg die ni...

Nak salahkan sape?
Kite nak tgk tv, anak sibuk nak tgk kartun...kite bg die ni...

Macam mana la anak-anak skrg tak hebat teknologi?? kita sbgai ibu bapa jgk yg dedahkan kepada mereka..

INGATAN UTK KITE DAN KAWAN2 JUGAK..
SAMA-SAMA PRIHATIN TERHADAP ANAK DAN PANTAU ICT MEREKA..

(Opal baru 3 tahun tp dah mahir guna Galaxy Tab dgn games dan youtube..cuma tak pandai menaip je lg..huhu)

16 comments:

  1. Salam salmiza.Betul tu..kita kena pantau bila anak2 bukak laptop/komputer ni.ya la ,dlm tu mcm2 ada.harus beringat dulu..
    Lgpon,budak2 ni klu dah dok ngadap tenet jer...semua lupa...mkn/keje sekolah & mcm2 lagik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak atie lg byk pgalaman.. Mesti mcm2 dugaan kan nk mbesarkn mreka...

      Delete
  2. hurmm nak buat macam mana
    kita x ajar pun kan
    mereka pandai xplore sendiri ..
    ekekek
    kena pantau ajelahh ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...kdg2 kite lupa...leka...:)

      Delete
  3. wah... terornya.. br 3 thn dh pandai guna galaxy tab... :-)

    ReplyDelete
  4. budak2 ni pun pandai main tab. tapi ada certain games utk kids la. youtube tak bagi sangat tgk. nnt terlebih pndai ssh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak kite cpt bosan dgn satu2 games..selalu nak tukar.. Tp klu vdeo tahan ler

      Delete
  5. anak2 sekarang beruntungkan..celik jer mata semua dah ada depan mata...tp kita jer la yg kene pantau anak2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makin besar dugaan membesarkn ank zaman skrg kan kak ain...

      Delete
  6. Khusyuknya opal tgk Thomas & Friend.....memang sbgi ibu bapa kena sentiasa pantau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sentiasa beringat jgn leka..bg batasan bile nk bertenet kan k.nurul.

      Delete
  7. betul la sis.. kena sentiasa pantau.. comel je muka khusyuk opal tuh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaks...tp klu youtube sangkut2 mula la nk ngamuk..

      Delete
  8. cabaran mendidik anak zaman skrg ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cabaran ank sndr lain..cabaran ank didik plk lain...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...