jdt

jdt

Tuesday, May 1, 2012

Butik Peace xS to xxxxxxXXXXXL


Cuti hari ni ingatkan nak rehat2kan badan...tp mata tak nak lelap plk..
tdo sekejap di siang hari kan boleh terapi badan dan minda jgk...

Kite nak kongsikan butik yang selalu kite terjah, sebab murah..hehe.. kualiti pun agak tip top..
KAT MANE??
kat sini la..
banyak cawangan Peace ni..senang cari..x tau gak sila google eh.. macam2 dia jual..baju kurung moden, jubah, aksesori, seluar, skirt... hmmm byk lg ler..
kebanyakkan baju kerja kite beli kat sini..selain tu mak yg jahit..

kalau baju kurung moden tu kebanyakkan materialnya dr chiffon..dah siap lining atas smpi bawah..
harga dlm lingkungan $79 - $145 aje... bergantung pada manik2, sequin2  yg adooo..

cardigan pun byk jenis... senang ckp berbaloi ler sebab murah..
kadang2 kalau Peace ni nak abiskan stok lama, dia jual dengan $100-2 pasang baju kurung..
sape tak nak sepasang $50? bukan ada cacat cela pun cuma mereka nak abiskan stok lama..caya tak caya terpulang, kite dah 2 kali dapat harga baju macam tu..

nak tambah koleksi baju biasanya kite akan beli SEKURANG2nya sehelai baju kurung dalam masa sebulan..boleh la kan dr x bertambah langsung..
ke sekolah lebih selesa dgn baju kebangsaan tu yg kena banyak baju..

mane2 butik peace pun lebih kurang sama je interfacenya..
p/s : bulan ni belum shoping lg....bile nak terjah ni..

Bye bye seindah suria


16 comments:

  1. hmm isteri saya lebih suka tempah baju.skali tempah dekat 6 -7 pasang! kalau pegi tesco mesti nk singgah NAGOYA! aduhai~ org lelaki ni mane la minat bende2 mcm tu. si baby haziq pulak sejak boleh bejalan ni mmg aktif semacam! so faham2 aje lah kalau org pmpuan pilih baju mcmane.. siput pun boleh menang..hmm..

    ReplyDelete
  2. Salam salmiza...best gak ada butik camni,pelbagai saiz ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm tu la k.atie... Saiz orgbesar pun ada...:-)

      Delete
  3. best nye jalan2 pegi kedai...
    berjalan shoping :-)

    ReplyDelete
  4. Ok jugaklah harga baju2 kat butik ni ye.. :)

    ReplyDelete
  5. tengah nak carik kain nak buat jubah nursing. yang ada sekarang ni pun mahal sangat. huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm xtau plk kt mn ye...x penah cari, maklum la ank kite x BF..:-)

      Delete
  6. sis kalo baju kurung selalunye tempah.. kalo blouse baru beli siap.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu kurung kite suruh mak kite je sis...ni kurung moden..mak malas..lg2 klu ada lining...:-)

      Delete
  7. Biasa tgk butik ni kt sini,cuma xpernah msk sbb sy bkn jensi senang nk beli bj siap sbb ada je skena nti.. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi cuba la... Alhamdulillah saiz 38 kt peace sgt ngam di body kite...:-)

      Delete
  8. suka beli baju dh siap...kena google ni..cr yg dekat2 dgn putrajaya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...