Monday, May 7, 2012

Say Yo!

Assalamualaikum...

Macam rappers plk ye tajuk... Say Yo tu sebenarnya nama kedai FROZEN YOGURT.. ala yg macam TUTTI FRUTTI tu... cuma yg ni take away..xde mkn2 duduk situ.. Say Yo ni murah berbanding Tutti..yela tutti 100gm=$5.30... semangkuk mesti x kurang $15 dlm kadar biasa. so lepas ni x perlu la nak tengok poket tebal ke tipis if nak makan frozen yogurt ni..
sebenarnya kedai ni dah lama..tp kite je baru perasan ada.. 
terletak di BP Mall Batu Pahat.. kalau tpt lain xtau la plk ada ke tak..try google2..
mangkuk ada 2jenis je... yg kecik $3.90, yg besar $5.90... masa ni cuma ada yogurt jenis original dan strawberi je..
topping plk sama je macam kt tutti frutti.. 1st topg cuma $0.60, 2nd topg tambah $0.90
kite ambik yogurt strawberi + 1st top buah strawberi + 2nd top peach = $7.40! kalau tau ambik byk2..

Murah kan...rasanya plk MARBELES! rasa lebih sedap dr tutti kot..hehe.. 
tapi kite xde la serik nak pergi tutti frutti, lagi2 sebab ada tutti frutti yg baru buka dekat sgt dengan rumah..
mana boleh nak tutup mata...owhh tidakkkk

Selamat mencuba..

Bye bye seindah suria

25 comments:

  1. dekat area umah saya pulak, dah ade dua kedai ice cream yogurt, satu snogurt! satu tutti frutti, dua2 tak penah jejak lagik, maybe sebab dekat dgn umah kan, so tak heran, anytime leh jejak, hehehehe! hope dowang nye bisnes maju la, jgn le tutup kedai lak, sempat la kami try test rase aiskrim tu!!! heee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba jgn x cuba...mesti sedap tu:)

      Delete
  2. wahh lepas nie leh lawan tutti tuu , mahal x hinggat ! .. murah2 ajelah bahan punn bukan nye mahal kan ..
    haa skrg dah asa saingan .. hurmm kalau ada di ktn akk nak try gak , malas nak layan tutti sbb tahu dari kawan2 mahal x leh blah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn lawan aje..siap blh menang lg dgn tutti.. sebab lg sedap..:)

      Delete
  3. wahh..pesaing tutti ni.. lg2 plok hrga jauh beza rendah dr tutti frutti kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pesaing terdekat...tp tutti selalu dpt promosi free dr blogger2..:)

      Delete
  4. sedap ni..
    murah pun murah berbanding yg satu lagi tuutt...
    boleh pakat2 cuba la yea..

    ReplyDelete
  5. rasanya kite pn pnah mkn la ;)

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  6. Kt jb ada x? nk google la.. cam sedap je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap... Lepas ni sy nak try original yogurt plk...:-)

      Delete
  7. tak pernah jumpe lagi say yo kat selangor ni.... tp kalau ade nak jugak terjah hahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow, murahnya...tutti tu mahal sgt lah...nyampah...

      Delete
    2. Masya ~ try google dan terjah...:-)
      Kak wahida ~ mahal kan tutti tu...hihi dah ada persaingan..:-)

      Delete
  8. Eh... murah memang tu Sal... kakak tak tahu kalau tahu balik BP minggu lepas boleh singgah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni kakak blk dah blh pergi la...cuba tau..:-)

      Delete
  9. uiks...mesti nak rasa jugak ni, tgk gambo dah tau sedap. kena google outlet kat central ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa la zim...sila sila...bayar sndirik...hihi

      Delete
  10. lagi sedap dari tutti fruitti????? alamak, kena try nih....look tempting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendapat masing2.. Tp rasanya x mgecewakan...:-)

      Delete
  11. best nih....tp jauh le plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try google mama kot2 ada yg dekat..

      Delete
  12. waaahhh.. kalo cam nih murah nye.. nak gak terjah.. kalo kat TF tuh cam mahal sgt jek..kekekeke

    ReplyDelete
  13. blm prnh cb lg. nape entah. tk terbuka hati nk mkn kot. dah ade seru br mkn. hehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...