Thursday, January 8, 2015

Anak ketiga

Assalamualaikum...




Syukur alhamdulillah, dikurniakan lagi cahaya mata baru.. sungguh teruja dan tak sangka.. masa cepat berlalu.. lahir pada 02.01.2015 hari jumaat pada pukul 6.50am.. berat 3kg..

Hari ni, 7hari usianya.. setakat ni baby tiada demam kuning.. harap-harap berterusan sihat walafiat.. ummi pun semakin sihat. Kali ni ayah teman ummi dalam bilik bersalin sampailah baby keluar.. masa anak kedua dulu tak sempat misi panggil ayah, madihah dah selamat keluar. Bila ayah ada di sisi ummi terasa lain semangatnya.. terima kasih abang..

Sekian diari..

posted from Bloggeroid

Monday, April 28, 2014

EPHYRA pulak...

Assalamualaikum..

Orang lain dah bertahun mencuba ephyra.. kita baru terbuka hati untuk ambil makanan tambahan ni..ni semua gara-gara testimoni terdekat yang mendorong kite untuk mencuba. kak suhaila dan kak norwati. lain orang lain kesannya.. menurut kak suhaila, pori-pori di mukanya sudah mengecil malah kulit mukanya juga dah semakin licin,gebu dan lembap.. woww!! menurut kak norwati pulak rambutnya dah tak gugur dan kukunya cantik.. wowwww lagi!!

tak cukup dengan testimoni terdekat, kite google lagi sebelum membuat keputusan untuk membeli. cari punya cari dan puas hati, kite pun beli la dengan agen dropship oceanlife2u.. cari yang boleh tawarkan dengan harga yang murah iaitu RM175..set premium..30paket..siap dapat beg dan 1 shaker.
owh ye... mak kite pun macam berkenan.mak nak cuba dulu..so kite belikan yang set trial rm60 ada 10paket..


rasanya?? sangat sedap..campur dengan air suam atau sejuk.. ala-ala jus oren.. minum pagi sebelum sarapan atau sebelum masuk tidur.


baru tiga hari je pun kite minum ephyra... kihkihkih.. tapi kesan selama baru tiga hari ni adalah tak mudah letih, tak mengantuk masa memandu nak pergi sekolah dan yang penting perut dapat bertahan sekiranya tak dapat sarapan awal.. bohong la tak lapar langsung. tapi tempoh waktu lama sikit berbanding tak minum ephyra..

tu baru tiga hari..belum lagi 10 hari, sebulan, 2 kotak, 3 kotak...
insyAllah berdoa dengan kesan yang terbaik..

Waullahualam..





Sunday, March 2, 2014

Testing setelah sekian lama hilang

Assalamualaikum



Kite yang sekarang dah makin berisi sedikit..



Anak-anak dah semakin membesar












posted from Bloggeroid

Sunday, September 8, 2013

....................tiada kata



Setelah hampir 7 bulan x update blog ni..

Atas tu gambar bersama orang baru dalam hidup kami..

posted from Bloggeroid

Monday, February 25, 2013

Monday, February 18, 2013

Baby baru kite...:)

Assalamualaikum...


setelah 38 minggu 3 hari dalam perut ummi...awak keluar jgk ye...:)
sangat2 bahagia skrg ni.. Alhamdulillah..


Bersalin : Hospital Batu Pahat Johor
Waktu : 6.37pm
Tarikh : 15 Feb 2013
Berat baby : 2.7kg (sama dgn si abg opal)
Gender : girl
Nama : hehe agak2?.. belum ada final.. maybe ambik nama masa ready nama opal 4thn lepas..(sedia nama lelaki dan perempuan. rupanya yg keluar ada burung) dah besar rupanya anak ummi yg sulung tu.

ok..mata dah agak kelabu tgk laptop ni.org tua2 ckp x baik main komputer, baca buku, tgk tv lama2 masa pantang nih..nanti cepat rabun...

will update later..
doakan kite and bby cepat sihat..

bye bye seindah suria

Wednesday, January 30, 2013

Shaklee kite dah sampai...

kesian blog nih...macam tak bertuan plk...lama betul menyepi... simpton malas masa mengandung... owh ye my baby in my perot dah 36week.. hihi tak sabar rasanya.. mmg suprise tak tahu jantina baby!!! wuhoooo... yg penting sihat ye dok?

hmm setelah servey2 pasal produk yg org len dok makan masa pantang, ramai yg amalkan mkn set shaklee ni..so kite pun nak cuba la..

set pantang shaklee terdiri dr vita-lea, b-complex, vita-c, dan zinc. (yang botol2 kecik tu). setiap satu ada 40biji. konon utk pantang 40hari la gamaknya..

tambahan susu soya ESP (energizing soy protein) dan alfalfa utk bantuan banyakkan susu.. dgn semangat yg ada kite berazam nak full BF utk baby ni..doakan menjadi... pilihan breast pump pun br abis study..rasanya 80% ke arah nak beli medela freestyle berbanding medela swing..

tapi bila buka bgkusan pos laju tu tadi terkejut tgk saiz pil2nya...besar2 gedabak.. aduhhh boleh ke nak telan..walaupun kite bkn jenis yg susah mkn ubat..sebab tgk besar sgt saiznya..
tapi semangat yang ada dan suka tgk review di blog org pasal kesan pemakanan shaklee ni, terus je tak kisah...

ok la

bye bye seindah suria

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...