Sunday, March 2, 2014

Testing setelah sekian lama hilang

Assalamualaikum



Kite yang sekarang dah makin berisi sedikit..



Anak-anak dah semakin membesar












posted from Bloggeroid

Sunday, September 8, 2013

....................tiada kata



Setelah hampir 7 bulan x update blog ni..

Atas tu gambar bersama orang baru dalam hidup kami..

posted from Bloggeroid

Monday, February 25, 2013

Monday, February 18, 2013

Baby baru kite...:)

Assalamualaikum...


setelah 38 minggu 3 hari dalam perut ummi...awak keluar jgk ye...:)
sangat2 bahagia skrg ni.. Alhamdulillah..


Bersalin : Hospital Batu Pahat Johor
Waktu : 6.37pm
Tarikh : 15 Feb 2013
Berat baby : 2.7kg (sama dgn si abg opal)
Gender : girl
Nama : hehe agak2?.. belum ada final.. maybe ambik nama masa ready nama opal 4thn lepas..(sedia nama lelaki dan perempuan. rupanya yg keluar ada burung) dah besar rupanya anak ummi yg sulung tu.

ok..mata dah agak kelabu tgk laptop ni.org tua2 ckp x baik main komputer, baca buku, tgk tv lama2 masa pantang nih..nanti cepat rabun...

will update later..
doakan kite and bby cepat sihat..

bye bye seindah suria

Wednesday, January 30, 2013

Shaklee kite dah sampai...

kesian blog nih...macam tak bertuan plk...lama betul menyepi... simpton malas masa mengandung... owh ye my baby in my perot dah 36week.. hihi tak sabar rasanya.. mmg suprise tak tahu jantina baby!!! wuhoooo... yg penting sihat ye dok?

hmm setelah servey2 pasal produk yg org len dok makan masa pantang, ramai yg amalkan mkn set shaklee ni..so kite pun nak cuba la..

set pantang shaklee terdiri dr vita-lea, b-complex, vita-c, dan zinc. (yang botol2 kecik tu). setiap satu ada 40biji. konon utk pantang 40hari la gamaknya..

tambahan susu soya ESP (energizing soy protein) dan alfalfa utk bantuan banyakkan susu.. dgn semangat yg ada kite berazam nak full BF utk baby ni..doakan menjadi... pilihan breast pump pun br abis study..rasanya 80% ke arah nak beli medela freestyle berbanding medela swing..

tapi bila buka bgkusan pos laju tu tadi terkejut tgk saiz pil2nya...besar2 gedabak.. aduhhh boleh ke nak telan..walaupun kite bkn jenis yg susah mkn ubat..sebab tgk besar sgt saiznya..
tapi semangat yang ada dan suka tgk review di blog org pasal kesan pemakanan shaklee ni, terus je tak kisah...

ok la

bye bye seindah suria

posted from Bloggeroid

Monday, January 7, 2013

Sejuk perut..

Sejak dua menjak ni rajin plk si opal ikut ayah ke masjid solat magrib dan isyak... Tp kadang ikut mood jgk.. Kadang magrib tak ikut, isyak plk ikut... Semoga hidayah dariNYA melindungi kami sekeluarga selamanya.. Amin...


Hihi cam mata hantu lak...kesan flash camera.. Asal boleh jek...:-)

posted from Bloggeroid

Monday, December 31, 2012

post akhir 2012

wahhh lamanya tak buat n3..ada la sebulan lebih..
tapi yg peliknya hari2 tgk blog sendiri, blogwalking..tapi tak pulak nak update..
puncanya penyakit M, menguasai diri.. perot pun makin beso..lagi la makin malas..
tapi last day arini bg tahun 2012 kena la buat penutup kan..

sepanjang cuti sekolah, syokkk betul..betul2 bercuti..
nak buat n3 cuti2 malaysia pon rasanya dah basi..biarlah kite simpan gambar2 kenangan cuti sekolah dlm hard disk je ye...

tadi g check up biasa.. dah masuk 31minggu rupanya usia kandungan..
sekejap je kan??
huhu seronok, tak  sabar nak tggu baby kluar..
dah 4 kali scan, tp jantina baby still tak nmpk.. malu la tu...hihi
jadi langkah selamat, beli aje brg2 baby kaler biru dan hijau... beli pink sket2 je...takut yg kluar kang hero lg!
apa2 pun tak kisah ler girl or boy..yg penting skali sihat dan selamat !!

dah 7bulan pun perut masih lagi cumill.. xpe..biar kecik2 kag senang kaur baby nanti..hihi
masa ni g main air kat pantai

Dan tahun 2013 ni jgk abg opal start nak sekolah..tp sekolah tumpang 4 tahun jek...kalau dia tdo lagi, x yah la sekolah..boleh gitu?? hehe..bukan ape.. bulan feb nanti kite dah bersalin, so mesti berpantang kat kampung punya..dan abg opal pun akan ikut berpantang dekat kampung, so dah tak sekolah 3 bulan..tinggallah ayah sorang2 bujang kat rumah kami masa ummi berpantang nanti..

masa try baju sekolah...dah sibuk tiap2 hari dgn beg Cars..gendong sana sini.. begitu bersemangat.
tapi kalau kejut bangun pagi, mak aiii susahnya!

Semoga semua yang berlalu sepanjang tahun 2012 akan jadi kenangan indah..

SELAMAT DATANG 2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...