Saturday, May 19, 2012

BABY BESAR

Selamat Pagi....


esok besday si montel ni....yg ke 3 ... tapi masih lagi
pakai lampin pakai buang...aduhhh suda mau sekolah la opal tahun depan.. 
makin besar makin kerap tukar lampin sebab makin banyak minum susu...
Opal ni besar bukan sebab makan banyak tapi sebab minum susu kuat sangat..
bayangkan sebelum nak tido je boleh mintak kdg2 sampai 4 botol susu...sampai la dia tido.. sebab dia tido x pakai buai jadi bila nak tido golek sana golek sini.. so lambat proses nak tido tu..

berat opal skrg dah capai 20kg = 3 tahun...
kanak2 sebaya dgnnya ramai yg kudut2(kurus)...
saiz pampers dia XXL!!..huhu
jadi kite mmg dah x larat kalau nak dukung dia lama2..

so plan kite start opal 3 tahun ni nak pisahkan dia dgn pampers slow2... mesti kena ada smgat yg kuat kan?...
confirm selalu terkucir sana sini...nak mengelap, mengemop...

Ada petua?

8 comments:

  1. Salam kenal Sal, semangatnya Opal...ish..kalau akak konpem tak larat, sakit pinggang dibuatnya. Anak bujang akak 2 tahun dah biasakan pakai seluar je sb dia dah pandai ckp, nak kencing. Tapi mmg kita agak letih nak ajar/atur dia kencing. Budak lelaki kerap kencing kan? Jadi, 1 jam sekali bawa dia ke tandas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg x larat kak.. kite mmg x penah ajar dia lg..so start bulan ni nak ajar dia..:)

      Delete
  2. hehe.. mmg payah gak nak ajr msa mula2 tu.. normal la..terlepas dulu..baru gtau.. tp lama kelamaan ok la..

    ReplyDelete
  3. pakai pampers lagi ye? hehehe... minum susu banyak memang la montel.

    ReplyDelete
  4. mmg mula2 payah skit....asek terkuncil di sana sini....mmg kena sediakan kain sentiasa utk mengelap...
    tp lama2 nnti ok..seminggu dua je..pastu dia tau dah...lg pulak kalo dh 3 tahun kan...dan bijak dh tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sbnrnya umminya yg mls ni kot...huhu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...