Wednesday, June 6, 2012

Langsir Raya pulak..

Assalamualaikum....

Raya tahun lepas 2011 tak buat langsir raya... So tahun ni dah niat nak tukar langsir tu.. tapi sebenarnya langsir tingkap, curtain sliding door yang kat rumah kite tu akhir 2010 baru buat...sebab baru masuk quarters terus buat langsir... kiranya baru setahun lebih la kan...

Takpe la raya 2012 ni berganti yang sliding door dengan tingkap yang kat ruang tamu je... jimat sikit...
yang kat bilik2 lain kali...

Kite pergi kat Ayer Hitam Batu Pahat je...
kalau tak silap MK Curtain Group Ayer Hitam ni salah branch yg dari Nilai 3 tu

macam2 jenis curtain ada...sedia duit aje la.. ni bahagian bawah...

ada jugak bantal, cadar, selimut, kain pasang

hasil dari nego2... kite ambik murah aje...$13 semeter... dah hilang sket tema English nya tu sbb ambik warna gold

Kalau pikir duit...macam air dia mengalir... itu je bahagian yg mampu.. banyak lagi bahagian nak diagihkan..

Dah keluar dr MK Curtain tu..singgah pulak ke sini
Kedai PUTU BAMBU SPECIAL JURIAH yang sangat popular tu

Terletak di simpang trafic light Pekan Ayer Hitam Batu Pahat tu..menghala ke Highway Plus /Kluang..
tu kedai dia..tepi jalan je... ambik gambar dr jauh..hehe malu nak ambik dekat

SANGAT SEDAP!!! 
serius kite tak tipu... rasa dia lemak berkrim...
1 set ada 6 batang = $2.50...

Boleh cuba ok.... 

Bye bye seindah suria

13 comments:

  1. wahhh sal semangat nak raya kan! hehehe...tp thn ni umah kita x berganti apa sbb lps raya nak pindah masuk umah baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu smgt nk pindah rumah sendiri plk... klu kite pun buat xtau je bila nk raya...mesti best

      Delete
  2. putu bambu tu memang sedap, aku pun selalu bedal kalau balik kluang, malam ni nak balik kluang...yahoooooooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh ingat tak nak blk lg dah elly...:p

      Delete
  3. tetiba teringat putu bambu kat kl ni pon ada 1 tempat tu besttt..nak gi belilah karang..terliur gmbr tuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli..beli..klu tak nt air liur menitis..hehe

      Delete
  4. memang suka ngan putu bambu.. lepas ni klu ke air hitam leh la try jugak.. kiter pun x tukar langsir tahun nih.. pakai je yg sedia ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe...klu br lagi x yah buat pakai je yg lama...
      Try la ct putu tu...

      Delete
  5. gedik nk langsir baru gak....huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe slagi tingkap satu dua nih blh je layan tiap tahun kan?

      Delete
  6. yehhh...raya thn ni langsir baru

    ReplyDelete
  7. hi salmiza...saya baru je upload pics kat blog masa gi makan putu bambu juriah. Kebetulan shopping2 kat Air Hitam. Rasa putu dia memang the best!!
    Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik sini pasal makan, makan dan makan di JOHOR....tak de topik lain.
    Dan kalu sudi tu follow ye blog saya TQ TQ

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...