Tuesday, June 5, 2012

Barang 2nd @Rengit Batu Pahat

Selamat Pagi... 

Korang malu tak kalau pakai barang2 terpakai?? Kalau tanya kite, if barang tu ok lagi xde cacat cela.. 
OK AJE...serius! Benda ni terpulang pada individu masing2 sbnrnya nak menilai..
Hmmm tak kisah ler....

Semalam ke Rengit Batu Pahat... Ala tempat Orang Asli jual brg2 terpakai tu... barang2 yg dorg ambik ni dari Singapura.. Asben kite lahir di Singapura, family belah MIL mmg semua duduk sana so dia cakap orang2 Singapura suka sgt tukar2 barang dlm rumah. bila dorang nak beli barang brg baru mereka tak simpan dlm rumah barang lama tu sebab rumah dorang kecik.. 
hihi lain beno dgn orang Malaysia...selagi boleh pakai,,pakai ler sampai rosak..

So hasil buruan kite semalam dpt ni
fan cooler... 
nak letak dekat meja bilik guru.. maklum la bilik guru kite tak pakai aircon.. duduk plk sebelah tingkap...panas bila cahaya matahari masuk 
cuma $40

kipas antik
wahhh..sgt teruja bila nampak kipas ni... masih berfungsi. ni bukan kipas saiz biasa tau... sgt comel dan kecik..
diameter lebih kurang 10inchi

kipas ni steel.... masih berkilat...
cuma  $50

haha sport shoes..
beli untuk tukar2 kasut..maklum la mengajar Pend Jasmani... 
sejak dua menjak ni plk rajin jogging di petang hari... rasa cergas je badan...
cuma $20

Semua barang kat atas ni condition masih lg tip top!! Berbaloi rasanya beli..
Hmmm selain kat Rengit ni rasanya dah byk tempat jgk jual barangan terpakai kot... ala2 PASAR KARAT..

Bye bye seindah suria

23 comments:

  1. comelnya kipas steel tu....berkilat2....
    fan cooler pun comel je...dah test tak? sejuk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejukkk...mesti la test mama...klu x bfungsi x beli...hihi

      Delete
  2. wah... sy yg tgk ni pun rs teruja..!!! kalu dkt, mau sy ajak hubby g jugak ni.. hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh..meh...singgah umah skali...hehe

      Delete
  3. akk kipas antik tue cntik lg kn???akk dh try kt Benut..area simpang trafic light..situ pn de brang 2nd tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kipas antik comel sgt...akk suka...

      X penah g lg ke benut tu..xpe satu hari nt akk try g...:-)

      Delete
  4. Sekarang nie kalau nak masuk ke Pasar di Batu Pahat pun kakak nampak mereka ada dulunya berjual di Pasar Karat Rengit ada di bandar juga tau Cikgu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a kak..org pggl pasar tu PASAR KARAT BT PAHAT...ramai jgk yg jual kan...

      Delete
  5. akak suka la kipas antik tu.barang 2nd ni ok je pada akak janji masih boleh digunakan.

    ReplyDelete
  6. wah, kipas tu sgt cun! kalau aku jumpa mau gak aku beli tuh....kilat gila!
    aku lak, walau 2nd hand, tapi kalau okay, layankan aje! apa ada hal kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana la tau elly...ada org jaga standard..huhu

      Delete
    2. aku tak begitu, aku suka bersederhana aje....lebih selesa begitu

      Delete
  7. Eh teringin plak kita nak ke pasar ni hehe.. Toys mesti byk kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt byk...klu kt luar ratus2.. Sini kdg2 x smpi seratus...tgk kualiti

      Delete
  8. comelnya kipas tu....
    Akak pun tak kisah pasal brang terpakai ni..jnji elok..beli jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi ramai rupanya org x kisah ek kak...

      Delete
  9. lya pon slalu gak beli brg 2nd hand...bg lya..buat apa nk malu kan..

    ReplyDelete
  10. sis pon x kesah beli barang 2nd nih.. janji masih ok~

    comel lah kipas kecik tuh.. kiut jek~

    ReplyDelete
  11. Tumpang tanya pasar karat rengit ni tutup pkl brp? hr2 ke ada?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...