Thursday, June 14, 2012

Big Apple..

Selamat petang..

Gara-gara mamaGee ada buat n3 pasal makanan yang berasaskan durian terus teringat kt "duren-duren"..
Sebenarnya mama, kite pun x suka makan durian yang fresh tu.. bkn tak boleh makan tapi ntah ek..malas kot..bila ayah bawak blk durian dari kebun dia..kite buat bodo jek...tak heran..
tapi kalau durian yg dah diproses, boleh la makan sket.... pun tgk jgk la...serawa durian pun tak makan..:p

Korang pernah makan donut Big Apple tak??
fuyoooo sedap.. lembut.. lebih sedap dari Dunkin Donut..
Macam2 donut ada.. salah satunya yang kite cakap berasaskan durian ialah duren-duren

ni la dia... rupa pun macam durian kan??..hehe

krim yang kat dalam tu la perisa durian..bila pelanggan nak beli baru org tu pancitkan krim dlm donut.
lebih fresh kalau makan sebelum tempoh 3jam..


ada macam2 lagi donut di Big Apple.. semua mengiurkan!

di Big Apple

Kalau kat Batu Pahat, Big Apple ada di BP Mall.. Tempat lain silalah google ye...;)
Bye bye seindah suria

25 comments:

  1. big apple memang sedap tapi perisa durian tu blm penah cube lagi sebab selalu beli memang coklat je. hehehehe


    # jom singgah tengok koleksi laraz ya..

    ReplyDelete
  2. owhhh itulah gerangannyaa...hehe
    ruper pun cam durian...cute jek..hehe

    ReplyDelete
  3. eh...orang batu pahat ea...

    dekat aje upenye...
    saye pon selalu beli big apple kat BP Mall tu..
    Alesya saye sukeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lela org mane bp jgk??.. Sedapkn big apple tu...

      Delete
  4. heheh.. lya xpnh cuba lagi yang ni

    ReplyDelete
  5. akk org btu pahat kt mane nih??klu dekat leh meet tau.sbb lydia pn org btu pahat nih..Big Apple dlu2 suke mkn now tak suke..sbb manis sgt lh kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pt raja...:-)
      Jgn la ambik yg byk coklat tu..mmg manis... Klu duren2 ni x manis... Rasa krim durian aje..manis2 buah...:-)

      Delete
  6. sedapnye.. makan plak masa panas2.. mesti lagi lembut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ar...big apple mmg lembut...:-)

      Delete
  7. kiter suka durian fresh.. baru malam td makan durian.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh...kite kurrreeeeenng sket yg fresh tu..:-)

      Delete
  8. akak tak tak pernah try lagi donut kat big apple...selalunya beli kat dunkin donut jer...
    Menarik donut durian tu...akak mmng 'hntu' durian ..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. big apple ni mmg feveret aku...sedap giler.. selain drp big apple, Jco donut pun aku suka...kalau nak mkn donat sedap mmg aku pergi dua tempat ni je la...dunkin donat tak sedap...tak suka...

      Delete
    2. Dunkin donut keras la..mcm old fashion je..hehe:-)

      Delete
  9. amboi.....bukan men ye......wei durian frest la sedap!

    ReplyDelete
  10. salam salmiza....

    dah lama juga tak makan big apple donut ni. kami suka sangat beli yg coklat n kacang... beli 6 ketul kejap je licin... hantu donut semuanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang la cam tu...tak membazir kak..:-)

      Delete
  11. nsb baik dah mkn ari jumaat br ni.. hihii

    ReplyDelete
  12. dah lama jugak tak makan Big Apple. tapi takde la sampai mengidam. hehehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...