Wednesday, June 13, 2012

Hadiah Ulangtahun Perkahwinan ke 4

Semalam... kite puasa ganti... sgt letih..menggigil2 badan...
balik dr sekolah dah lepak, terbaring..
Asben yg ambik Opal dari rumah pengasuh...
Asben masuk rumah je, pastu tak lama........
SUPRISEEE!!

tq abang...:) huh tulisan!

Apa tu??
suruh opal buka... baru adil..hihi

tttaaaaddddaaaaaa
Quran  ReadPen... Pen Pembaca Al-Quran...hehe

Wahhh bestnya... cam tau2 je kite baca quran pun tajwidnya masih tak betul...errrkk :P
kite masih blaja lagi bacaan Al-Quran ni sbnrnya dgn harkatnya, tajwidnya...
jadi bila dpt hadiah ni.... Syukur..
Lagipun hadiah kali bukan untuk kegunaan sorang...
sblm buka lg asben dah ckp...
 "ni hadiah guna seisi keluarga tau.." aaikkk??
Dah buka baru tau...
Untuk Opal pun boleh...ada muqadam, iqra'...

set yang dilengkapi dgn senaskah Al-Quran, buku surah2 pendek, Read Pen, Pengecas, earfon..


Kaedah penggunaan mudah je... On kan button, pastu letak bucu pen pada ayat Al-Quran / buku surah2 / muqadam tu...nanti dia keluar suara bacaan yang betul..
Opal pun nampaknya suka... dia boleh ikut suara tu bila ayahnya ajar Alif Ba Ta
Malah boleh simpan audio mp3.... takkan nak simpan lagu rock plk kan...hehe

harga $399..murah ke mahal?? tak tau pulak..
eh kata hadiah tapi siap tau harga?? haha kite korek2 terjumpa resit... apa daaa abang!

pernah tgk pen macam ni jgk tapi untuk blaja English..grammar, vocab..
harga $500++

Harap2 bermanfaat dan tahan lama...

21 comments:

  1. beruntungnya dapat hadiah macam ni..... mahalkan al-quran ade pen ni boleh bersuara dan mengikut tajuid yg betul... hadiah seisi keluarga mmg berbaloi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah semua ahli kluarga blh guna.....:)

      Delete
  2. eh bestnyaa....kalo lah dpt hadiah camni jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbnrnya mama....asben kite yg lbh rajin bab tajwid ngaji...rajin bertanya...
      Klu kite ni byk xtau...main ngaji je... Pasni dah blh aplikasikan sndri...:)

      Delete
  3. ok dah harga dia.. pastu boleh pakai seisi keluarga.. berbaloi2..:)

    happy anniversary to both of u..:)

    ReplyDelete
  4. wahh Besh nye kak..senang skit nak bwa k sana k mari kn???zaman dh maju skg..pe2 semua dh terkini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik je...so masuk handbag pun ok..cuma Al-Quran je la yg besar..

      Delete
  5. daripada bli ipad dok main angrybird, ne lagi berfaedah utk seisi keluarga kan??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada duit lebih boleh jgk..hehe..
      tp yg ni dunia akhirat dapat ganjaran...

      Delete
  6. Bestnya dpt hadiah tu..brfaedah la jgk dunia akhirat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ar tu la....:)kena rajin pasni..

      Delete
  7. Bestnya hadiah ni sal! Lain drpd yg lain kan? Sgt berguna ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terfikir plk asben nak bg ni...

      Delete
  8. wish list tahun ni nak dapatkan jugak rad pen ni. macam2 jenis ada. ada yang boleh baca word by word. ada tu yang boleh baca terus. dan harga dia pun berubah jugak ikut kecanggihan. dah belikan satu utk my sis tp hagenya tak sampai RM250 pun. masa tu promotion.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg kite punya ni pun blh buat macam2... Word by word blh..baca satu surah/ayat terus pun boleh... Murah ye klu ada promotion...

      Delete
  9. tahniah sis.. hadiah yg sgt2 bermanfaat.. :)

    ReplyDelete
  10. Hepy belated anibeseri dik..!!

    bestnyer dapat hadiah macam tuh..Hakak pun berkenan tengok.cer risik-risik kat maner en hubby beli..nanti dah tau gitau hakak yerr...hehehehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...