Tuesday, June 26, 2012

Astro B.yond

Setelah 2 minggu Astro rosak..selama tu jgk la x tgk siaran Astro..jadi tgk tv guna arial yang quarters dah sediakan.. kalau guna arial je pun sebenarnya dah macam2 siaran dapat..
dari singapura dapat, Indon pun dapat...tapi gedik jgk pasang Astro sebab asben nak siaran Sport

Minggu lepas call pihak Astro inform berkenaan kerosakan tu..ingat line x ok ke..
rupanya kuali yg kat atas tu yang rosak...betulkan pun kos jgk..
jadi asben buat keputusan nak pasang aje B.yond..
kalau tak pasang B/yond pun kitorang mmg bayar $110 sebulan utk Astro jadi alang2 ambik B.yond ni dah complete semua baru bayar $125...lagi berbaloi..

wife apek Astro ni ngah setting2 decorder..hehe.. nmpk kepala yg tertonggeng tu?...nyenyak je dia tido time org tung tang tung tang buat keje..

 apek tu tgh wiring cable..

apek ni tau asben nak ambik gambar, dia pun posing...

proses pemasangan dah nak siap..

fuhhh...puas hati... terang giler bila buka channel HD..

Pasni nak tukar decorder B.yond yang boleh buat record tu pulak...tambah $150... senang ler kalau tertinggal movie or cerita... rugi kalau tak tukar decorder sebab pakej yang kite ambik ni mmg dah include utk record2 tu...hehe... boleh record selama 300jam..

ok la
Bye bye seindah suria

25 comments:

  1. wahhh terangkan.... barulah best nak tgk tv.. semua butir kat muka nampak hihihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la masya...sejak aritu ckp gan awak asik xjd je apek tu dtg rumah..sibuk ke tpt lain...br smlm dia dtg...

      Delete
  2. rumah sis x de astro.. hubby pon tak layan sport sgt.. so x de lah orang nak bg cadangan pasang astro..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu dua2 sonyap ajo....lbh baik diam....x yah tambah utang...hehhe

      Delete
  3. malas pulak nak pasang beyond ni, astro biasa je lah....:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu x kerana rosak kuali tu kite x tukar b.yond kak yus...hihi

      Delete
  4. nnti leh g umh akk tgk astro beyond ni -_-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh...boleh... Sila la lydia...:-)

      Delete
  5. Memang betul ckp Sal kat Johor memang bolehkan tgk channel dr Singapore,dah ada beyond nie hujan2 pun x terganggu dia punya siaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak..dgr citenya camtu...:-)

      Delete
  6. lps ni lg syok nk tgk tv.. siap blh record kan

    ReplyDelete
  7. Kat rumah sis ada astro biasa aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kte pun klu x rosak yglama x tukar sis...:-)

      Delete
  8. astro byond ni mmg cantikkn gambo dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg mane HD tu mmg cantik...mcm real je...

      Delete
  9. dah tukar kepada beyond ye. aisey... best tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a kak sal...yg biasa rosak...alang2 kt org...

      Delete
  10. selamat tengok tv sampai lebam ye....aku pun pasang beyond...memang berbaloi la....tapi aku ni bukan kaki tv, so anak2 ngan pakwe je le conquernya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plg2 pun asben aku yg puas nengok sbb byk movie

      Delete
  11. x penah psg astro sbb bkn kaki tgk tv kot.. rasa cam membazir jer sbb kejekan.. chanel yg sedia ada pun x tertengok ha.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu camtu xpe...x yah tambah2 utang...hehe

      Delete
  12. eden gak yg masih duduk di zaman batu....astro biasa pun takde..heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ler berbatu sbb dok rumah batu...haha..
      xpe la xde astro pun leh tgk tv jgk ape....

      Delete
    2. psstt sal...nnti tlg emailkan alamat ya..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...