Friday, July 20, 2012

Hari Keluarga Bah. 2

Di n3 ini ada cerita hari keluarga bah 1..
Sebelah malam pulak adalah acara BBQ..
macam2 makanan ada..tak terlarat dek perut je nak makan..

persediaan dr sebelum maghrib utk buat bara api








sebahagian makanan yang sempat diambil gambar.. lain ada nasi lemak, sotong kukus lada(paling sedap), sate.. alahhh macam2 la...maklum la selera ramai...

Sebelum acara makan2 ni...kami ada buat tahlil ringkas untuk dihadiahkan terutamanya kepada Arwah atok dan arwah embah kami... harap2 mereka aman di sana kerana melihat anak cucu cicitnya bahagia..:)

Bye bye seindah suria

18 comments:

  1. Wah! Macam2 menu ada. Seronok berbbq bila hari keluarga ni kan...

    selamat berpuasa Sal....

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan buat Sal sekeluarga. semoga pengisian ramadhan kali ini yang terbaik buat kita kerana tidak pasti kita akan bertemu lagi di ramadhan akan datang...
    maaf dari kak jika ada tersalah dan silap sepanjang mengomen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadhan jg buat kak anim...:)

      Delete
  3. WAHHHH bestnya family day mcm ni. sal ke yg jd mastermind? bagus betul...buat kat halaman rumah kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde la mastermind sgt..sekadar s/u je buat kertas kerja...pengerusinya pakcik yg plg bongsu..
      A'ah dah bbrp thn buat dkt depan hlman rumah..thn depan plan nak buat kat pantai..dah start survey2 tpt dr skrg ni...

      Delete
  4. macam2 ada. seronok sesekali berkumpul kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm setahun dpt berkumpul semua skali ada time raya dan acara mcm ni je..klu kenduri pun kdg2 x semua ada..

      Delete
  5. sedapnya2 belaka...nak2 potato tu..eh betulkan potato?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la tu..sng je buatnya mama..rebus dulu potato tu..pastu selitkan cheese mayo serbuk lada putihdaun sup then bakar...

      Delete
    2. cheese tu pakai cheese yg keping tu atau yg parut?

      Delete
    3. cheese keping...bahagi la dua..

      Delete
    4. lupa plak...lepas rebus kentang tu.. korek tgh atau belah tgh kentang tu then br la letak bahan2 td..

      Delete
  6. amboi meriahnya makanan, sakan la mak buyong sorang ni makan, wei bak resepi dan cara2 nak buat kentang seketul tuh...

    ReplyDelete
  7. blom buyung ler...try ko komen reply aku yang atas nih..sedap beb..

    ReplyDelete
  8. wahh..meriahnyerr....

    makneng follow sini
    jemput follow makneng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq folo makneng... Sesekali berjmp mmg meriah..

      Delete
  9. sedap ni...makan ratah2 pun ok..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...