Saturday, September 1, 2012

EDISI AIDILFITRI 2012

ehem..ehem...ehem..
ASSALAMUALAIKUM.....

Setelah sekian lama mendiamkan diri..
bukan sibuk tapi dek kerana malas nak update blog...raya la katakan..

Entri raya kite satu ni aje..JANJI..
kang bila ada part 1 la, part 2 la..bosan membaca... 
lauk pauk raya pun tak masuk n3...
alah dah byk sgt blog tunjuk2 makanan..sama jek...bukan blh rasa pun...

Ok, nak taip panjang2 pun malas.. haaa kan mood malas dah dtg balik..
gambar akan menceritakan versi raya tahun ni...

mood pagi raya opal yang spoil...asik nangis aje... ntah apa yang x kena.. masa ni merajuk pasal nak ikut tok ayah  dan yang lain ke masjid solat sunat aidilfitri...lama la jugak nak pujuk dr berenti nangis...

tema tahun ni...peach colour..

pagi raya berkumpul rumah pakcik sebelah ayah...ni sebahagian sepupu yang bengong...ramai lagi dalam rumah tuh tak masuk dlm gambar..

keluarga kecik kite..bersama mak ayah dan adik beradik...

keluarga besar kite... depan rumah pakcik...


masa ni raya ke 5... mak ayah dtg ke rumah rumah kite.. tapi kite jgk yg bawak... mak ayah dah tak boleh drive jauh2 lagi..
bergambar atas moto..lain sket..asik tempat sama je kata ayah...

ni raya ke 7...berkunjung ke rumah nenek saudara... depan rumah ada lori kecik ni.buat angkut kelapa sawit dlm kadar yg sikit... opal beriya2 ajak naik...dah naik susah nak turun.. asik senyum aje bila dpt naik lori kecik ni..

parit kecik..tanah gambut jadi airnya sejuk sgt...warna hitam...

loving couple...tp selalu gak gado2.. gado2 sayang kata orang,,hehe

tengok tu...sebelum nak masuk perkarangan rumah nenek saudara ni, atas jambatan pun ada bumbung...
memang suasana kampung dolu2..best!!!

kuih raya tahun ni di rumah kite... byk tak?? haha org johor kuih rayanya mmg banyak... sila la.

deco raya tahun ni..... tak banyak berubah...cuma kemaskan aje... ni di pintu masuk 

frame2 tu pun bila la agaknya nak bertambah...

tak tau nak buat caption apa...tengok aje la...haha

curtain baru..hihi


gambar yang sempat di snap...dengan salah satu group anak murid yg dtg  beraya ke rumah...
tahun ni macam tak buat aje open house..berehat tahun ni kot...sgt tak larat...

huiiisshhh abis pun...n3 rojak...macam2 ada...

jumpa lagi ya..
Bye bye seindah suria..



15 comments:

  1. Replies
    1. Haha kak su...sangkut2 je langsir tu...

      Delete
  2. Salam aidilfitri sal... Meriahnya raya awak best tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam idulfitri zim...boleh la meriah jgk..tp kdaan badan je yg x mengizinkan sgt...:-)

      Delete
  3. seronok beraya kt kampung yaa....
    lawaaa umah sal.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kt kg mmg seronok...bila cuti lama sgt tak nak blk rumah rasanya...
      Ish rumah mama lg cantik...deco kt biasa aje..:)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. Cantikyer umah akk... entah bilalah nak g braya umah akk... duit raye tuk opal x bg lg... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk dtg bgtau ok...blh main masak2...:-)

      Delete
  5. ada org suka cerita pasal makanan raya sebab taks emua tmpt berkongsi masakan yang sama. akak pun ada cerita pasal masakan pag raya sebab first time masak semuanya.

    p/s: kaler peach tu cantik jugak ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maksud kite, lauk pauk kite tu sama je mcm org lain..jd mls la kt nk upload...hehe

      Delete
  6. meriahnye raya.. suka jugak nga suasa raya kat kampung.. meriah kan~

    canteknye deko2 rumah sal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis...x byk berubah dr tahun lepas tu..:)

      Delete
  7. amboi, abis diletak semua dalam satu entry ..... nampak berseri la muka mak buyong sorang nih!

    ReplyDelete
  8. cantik tema peach tuh.. berkenan lak tgk.. deko umah pun cantik.. kemas & teratur je.. pandai sal mendeko yer.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...