jdt

jdt

Wednesday, January 30, 2013

Shaklee kite dah sampai...

kesian blog nih...macam tak bertuan plk...lama betul menyepi... simpton malas masa mengandung... owh ye my baby in my perot dah 36week.. hihi tak sabar rasanya.. mmg suprise tak tahu jantina baby!!! wuhoooo... yg penting sihat ye dok?

hmm setelah servey2 pasal produk yg org len dok makan masa pantang, ramai yg amalkan mkn set shaklee ni..so kite pun nak cuba la..

set pantang shaklee terdiri dr vita-lea, b-complex, vita-c, dan zinc. (yang botol2 kecik tu). setiap satu ada 40biji. konon utk pantang 40hari la gamaknya..

tambahan susu soya ESP (energizing soy protein) dan alfalfa utk bantuan banyakkan susu.. dgn semangat yg ada kite berazam nak full BF utk baby ni..doakan menjadi... pilihan breast pump pun br abis study..rasanya 80% ke arah nak beli medela freestyle berbanding medela swing..

tapi bila buka bgkusan pos laju tu tadi terkejut tgk saiz pil2nya...besar2 gedabak.. aduhhh boleh ke nak telan..walaupun kite bkn jenis yg susah mkn ubat..sebab tgk besar sgt saiznya..
tapi semangat yang ada dan suka tgk review di blog org pasal kesan pemakanan shaklee ni, terus je tak kisah...

ok la

bye bye seindah suria

posted from Bloggeroid

12 comments:

  1. good luck yer..
    moga berjaya full BF.. supplement dah banyak dah tu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis... tu la komitmen kena tggi bila full BF ni..nak kena rajin

      Delete
    2. tahniah...semoga selamat semuanya....mmg x rugi mkn shaklee...hasilnya mmg superb....semoga apa yg dihajati utk bf bb kesampaian..... ;-)

      Delete
  2. besar ekk pil nyer? aida baru hajat nak guna vitamin shaklee. aida ni susah makan ubat. dek kerana badan da sakit-sakit. da 3 kali beranak, nak kena start telan vitamin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu yg jns x kisah mkn ubat telan aje... xpe kot, fikir pentingkn kesihatan...:-)

      Delete
  3. amboi mak buyong, kemain bersawang blog tau......harap2 semuanya dipermudahkan untuk ko, tak lama dah nak due tuh.....
    fully breastfeed? bagus2 aku suka tuh! ko kuat semangat tau, jgn putus asa!
    makan ubat tu, dah beli kena makan tau, jangan hangat2 taik itik tau.....
    nanti dah bersalin update la kengkawan kat sini!
    surprisenya jantina pe la yang kuar nanti ekekekekkekekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq beb.... makan kot...laki aku jd jam loceng aku...tu blom masuk mak aku lg bebel...heee

      Delete
  4. dah bersalin ke belum ni?dah beli mcm2 ubat vit tu kena makan tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. blom kak ina...nt update n3 terus masuk gmb baby agaknya..hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...