Hmmm selamat ptg.. semlm berpuasa jd mcm2 kerenah perut.. Juadah berbuka, mr.apis masakan Bihun Goreng Singapore.. sedapppp.. kt x pndai resepi bihun tu.. mr.apis blja dr untie2nya..
pastu kt ni yg dok nak buat kek batik dr mggu lepas lg..x terbuat2.. bahan dh lama tersedia.. tp smlm tercapai jgk hajat..gagahkan diri membuat.. nah hasilnya..
meh kt kongsi resepi..sbnrnya byk blog resepi dah diterjah jd kt himpun dan olah..bahan sama mcm kek batik biasa cuma ganti horlick ajooo
Bahan2 ;
1 buku butter kualiti tggi hehe..
1 bungkus biskut marry. x mo perisa coffee nt pahit
* 2/3 cawan susu manis
* 4 sudu besar horlick
* 2 biji telor
* 1 cawan air
Cara2 plk ;
1. patahkan biskut jd 4..
2. campur semua bahan bertanda * dlm bekas lain.
3. cairkan butter then masukan bahan *..pastikan api kecil
4. masak shgga pekat...masukkan biskut.gaul rata..
5. matikan api dan letakan ke dlm bekas..tekan2 sket..
mudah kan...nk cepat sejuk masuk dlm peti ais..
Yang penting opal suka makan..yummmi..
Bye bye seindah suria
pastu kt ni yg dok nak buat kek batik dr mggu lepas lg..x terbuat2.. bahan dh lama tersedia.. tp smlm tercapai jgk hajat..gagahkan diri membuat.. nah hasilnya..
meh kt kongsi resepi..sbnrnya byk blog resepi dah diterjah jd kt himpun dan olah..bahan sama mcm kek batik biasa cuma ganti horlick ajooo
Bahan2 ;
1 buku butter kualiti tggi hehe..
1 bungkus biskut marry. x mo perisa coffee nt pahit
* 2/3 cawan susu manis
* 4 sudu besar horlick
* 2 biji telor
* 1 cawan air
Cara2 plk ;
1. patahkan biskut jd 4..
2. campur semua bahan bertanda * dlm bekas lain.
3. cairkan butter then masukan bahan *..pastikan api kecil
4. masak shgga pekat...masukkan biskut.gaul rata..
5. matikan api dan letakan ke dlm bekas..tekan2 sket..
mudah kan...nk cepat sejuk masuk dlm peti ais..
Yang penting opal suka makan..yummmi..
Bye bye seindah suria
posted from Bloggeroid
No comments:
Post a Comment